2016-04-28 18:11:29• hírek • Kocsis Zoltán

Hirtelen megszaporodtak a rendezvények májusban

Megkezdődött a kampány - legalábbis a Szatmári Megyei Tanács soraiban. A liberális frakció ugyanis nyíltan azzal vádolta meg Adrian Stef tanácselnököt, hogy szándékosan duzzasztották fel a közpénzből szervezendő eseményeket májusban. Azaz a helyhatósági választások előtti periódusban. A Közigazgatási Palotát üzemeltető céget is hevesen bírálták a felhalmozott adósság miatt.

Ioan Rus, a tanács költségvetési bizottságának elnöke elmondta, a Közigazgatási Palotát üzemeltető cég összesen 37.000 lej adósságot halmozott fel. Felszólította Crina Buhai igazgatónőt, minél hamarabb mutassa be elképzeléseit, miként tervezi kiegyenlíteni a jelentős mínuszt.

Itt kell megjegyeznünk, hogy a Közigazgatási Palota a megyei tanács tulajdonát képezi, a szintén a Románia egyik legmagasabb épületében működő Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal nem fizető albérlőként működik benne. És a megyei tanács égisze alatt működik a Közigazgatási Palotát működtető Palat Jud kft. is.

A költségvetési bizottság elnökeként Ioan Rus azzal vádolta meg Adrian Stef tanácselnököt, hogy hirtelen megszaporodtak a közpénzből megrendezendő események májusban, a helyhatósági választásokat megelőző időszakban. Éppen ezért a tanács liberális frakciója meg sem szavazta a határozattervezetet. De tartózkodott a megszavazásától Kovács Máté, az RMDSZ frakcióvezetője is. „Nekem nem a rendezvényekkel, fesztiválokkal van bajom, hanem azzal, hogy ezek az utolsó pillanatban, előkészítetlenül kerültek be a tervezetbe", magyarázta.

Ezzel együtt a tanács jóváhagyta a határozattervezetet, jöhet tehát a tartalékos katonák napja vagy az erdőháti népdalokat tartalmazó album bemutatása...

A tanácsosok a továbbiakban jóváhagyták, hogy a megyei tanács valamennyi alárendelt intézményében a tavalyi szinten maradnak az illetékek, bérleti díjak. Zöld utat kapott a Nagykároly - Királydaróc - Szatmárpálfalva útvonalat érintő, munkásokat szállító buszjárat is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: